Hlavní navigace

Diváci v polském příhraničí si mohou naladit novou stanici, veřejnoprávní TVP Rozrywka

15. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Program je dostupný prostřednictvím polského zemského multiplexu 3, který zasahuje i na české území. Prostřednictvím družice je signál na obou pozicích kódován.

Na 15. dubna si svůj start naplánoval nový polský veřejnoprávní kanál TVP Rozrywka. Stanice bude, jak již z názvu vyplývá, věnovaná zábavným pořadům a bude čerpat především z bohatého archivu Telewizje Polska. Objevit by se tu měly ale i některé nové pořady a přímé přenosy. Taktéž se počítá s interakcí s publikem prostřednictvím různých komunitních médií, jako jsou například Facebook nebo Twitter. Stanice je součástí polského multiplexu 3, kde je šířena spolu s programy TVP 1, TVP 2 HD, TVP Info (verze dle regionu), TVP Kultura, TVP Polonia a TVP Historia. Digitální síť má pochopitelně přesah i na české území.

BRAND24

Ukázka z vysílání stanice TVP Rozrywka
Autor: repro foto TVP Rozrywka

Ukázka z vysílání stanice TVP Rozrywka

K TÉMATU: Kanál TVP Rozrywka si budou moci naladit čeští diváci v polském příhraničí i v DVB-T

Program byl podrobně představen v dnešním ranním bloku stanice TVP 2. Úsek věnovaný kanálu TVP Rozrywka si můžete přehrát zde. Na své si mají přijít ale nejen ti diváci, kteří vyhledávají archivní zábavu, ale například také různá koncertní a divadelní vystoupení. Jednání s operátory o zařazení tohoto programu do polských kabelových a IPTV sítí probíhají. Předpokládá se, že program by měl být do konce měsíce dostupný pro půl milionu domácností. V dalších měsících bude počet společností, které stanici nabídnou, nadále růst. Program je dostupný taktéž prostřednictvím satelitní distribuce, na družících Astra i Hotbird je ovšem kódován.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).