Hlavní navigace

Diváci v bavorském příhraničí mohou zachytit pozemně novou stanici Manou Lenz

17. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jde o kanál s klasickým teleshoppingem, v němž je nabízen přímý prodej a prezentace produktů. Z Mnichova a Wendelsteinu zasáhne signál teoreticky přes čtyři miliony diváků.

Čeští diváci, kteří se nacházejí v příhraničí s Německem, konkrétně se spolkovou zemí Bavorsko, a zároveň přijímají signál televizních kanálů z Mnichova, mohou od začátku tohoto týdne sledovat nově zařazenou stanici Manou Lenz. Program je konkrétně šířen pro bavorskou metropoli ze dvou vysílačů, a to z městského stanoviště Olympiaturm a Wendelsteinu, který se nachází na samé hranici Alp, na pomezí Německa a Rakouska. Zkušenosti našich čtenářů jsou však takové, že signál do části Čech bez problémů doputuje.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Bavorskou rozhlasovou síť zachytitelnou v Čechách na kanálu 12D čekají změny

Oba vysílače pro Mnichov a okolí, které jsou zapojeny do společné jednofrekvenční sítě (SFN), fungují na kanálu 52 s výkonem 100 kW a vertikální polarizací. Program Manou Lenz je součástí multiplexu, ve kterém se nachází také stanice 1–2–3.tv, HSE24, münchen.tv a sixx. Program se objevil také v digitální síti pro Norimberk, kde je kromě posledního zmíněného programu dostupný také kanál Franken TV, a to na kanálu 60. Manou Lenz je klasickou teleshoppingovou televizí s prezentací produktů a přímým prodejem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).