Hlavní navigace

Diváci České televize se mohou těšit v iVysílání na další akviziční tituly

8. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle programového ředitele veřejnoprávního média Milana Fridricha jsou takové pořady uvolněny do on-line videoarchivu většinou na dobu čtrnácti dní.

Česká televize bude i v budoucnu, pokud ji to vysílací práva umožní, uvolňovat odvysílané akviziční tituly, které se objevily ve vysílání, také pro internet, tedy svůj on-line videoarchiv iVysílání. Serveru DigiZone.cz to řekl programový ředitel veřejnoprávního média Milan Fridrich. Nabídneme divákům vše, co můžeme a není to spojeno s dalšími náklady a pochopitelně na to získáme práva, konstatoval Fridrich s tím, že akviziční tituly se budou objevovat na internetu pouze po omezenou dobu. Stejně je na tom de facto i komerční skupina Prima, která provozuje vlastní neplacenou videoslužbu Prima Play.

BRAND24

K TÉMATU: Nedotknutelné uvolnila Česká televize i na web, u akvizice to přitom není poprvé

Distributoři nám tituly uvolní většinou na dobu čtrnácti dnů, upřesnil Fridrich. V době psaní této zprávy, tedy ve středu večer krátce po půl osmé, hlásilo počítadlo na stránce iVysílání České televize celkem 3918 dní 15 hodin a 34 minut videa. Pořady je možné přehrát nejen prostřednictvím webové stránky http://www.ceskatelevize.cz/i­vysilani/, ale také díky aplikacím pro mobilní zařízení – telefony a tablety. iVysílání nabízí veřejnoprávní médium také jako jednu z aplikací v rámci své hybridní technologie HbbTV. Pro její využívání je nutný přijímač s podporou tohoto standardu a jeho připojení k internetu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).