Hlavní navigace

Diváci stále čekají na televizi Pohoda, ale ta opět odložila svůj start

21. 1. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
TÝDENNÍ REVIZE - Odstartuje nakonec digitální televize Pohoha, určená pro mladé diváky? Otázka, kterou si pokládá stále více čtenářů serveru DigiZone.cz. Provozovatel stanice, ostravský podnikatel a vlastník rádií Čas a Dálnice Radim Pařízek, už zahájení vysílání několikrát odložil a nyní to udělal opět. Pařízek ale odstartovat musí, jelikož už je vlastníkem řádné licence. Dalšími velmi zásadními novinkami tohoto týdne bylo také představení nového portfolia služeb videopůjčovny Topfun a jarních programových novinek televizí Nova Group.

Odstartuje nakonec TV Pohoda?

Nikoli v únoru, ale o nějaký čas později odstartuje nová dětská televize Pohoda, která plánuje celoplošné pozemní vysílání v celé České republice. Serveru DigiZone.cz to řekl její provozovatel Radim Pařízek. Už se cíleně připravujeme na zahájení, únorový termín se ještě mírně posune hlavně z důvodu čekání ohledně domluv na zařazení do digitálního multiplexu, vysvětlil. Nový termín startu Pařízek nesdělil. Start TV Pohoda by se ale měl posunout spíš o měsíce než o týdny. V současné chvíli nejsme schopni stanovit přesný termín, je v horizontu dvou až tří měsíců. Posunula se nám některá jednání a dolaďujeme i technické věci, odpověděli zástupci TV Pohoda na dotaz k termínu startu jednomu z diskutujících na fóru serveru TVfreak.cz. Pařízek už dříve také uvedl, že musel se svým týmem vysílání „mírně“ modifikovat kvůli chystanému kanálu ČT 3, který letos plánuje spustit Česká televize. Na to, jak ale nakonec bude definitivní verze Pařízkovy stanice vypadat, si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Jan Potůček: Dětská TV Pohoda neodstartuje v únoru, ale „mírně později“

Topfun videopůjčovna: Streamování stanic a vlastní kanál

Společnost Topfun Media, která je provozovatelem nejstarší legální online videopůjčovny u nás, rozšíří v dohledné době svoji působnost také na placenou televizi. Zákazníkům nabídne novou službu streamování placených kanálů po internetu s názvem Topfun Live Pay TV, jejímž tahounem se stává kompletní portfolio stanic Filmbox včetně novinkových kanálů Fighbox HD a Erox HD. Služba bude dostupná i prostřednictvím tabletů Samsung Galaxy Tab a zařízení, které pracují na bázi OS Android, a později také iOS. Významnou novinkou se stane také vlastní televize Topfun TV. Ten bude dostupný bezplatně, tedy bez kódování, na satelitní pozici 23,5 stupně východně. Stanice bude pochopitelně sloužit jako komunikační prostředek se zákazníky videopůjčovny Topfun, ale nejen s nimi. Přesto, že stanice zatím není v tuto chvíli divákům dostupná, do budoucna si ji lze představit jako nabídkovou, tedy tak, že bude poskytovat například upoutávky na filmové tituly, které si bude možné zakoupit.

Lukáš Polák: Videopůjčovna Topfun chystá „kabelovku“ pro každého a vlastní televizi
Lukáš Polák: Videopůjčovna Topfun chce i americké seriály, jen pár dní po premiéře
Lukáš Polák: Provozovatel Filmboxů spouští v Česku video na vyžádání a Filmbox Live

Nova odhalila jarní novinky včetně Hlasu Česko Slovenska

Televize Nova představila včera v prostorách strahovského Stadionu Přátelství své jarní programové novinky. Podle očekávání bude největším tahákem pěvecká show Hlas Česko Slovenska, kterou bude tato stanice vysílat spolu se svou slovenskou sestrou Markízou. Ochuzeni ale nebudou ani diváci, kteří nebudou mít o tento formát zájem. Mohou se těšit například na nový sitcom Helena nebo seriál První krok a přichystány jsou pochopitelně i zcela nové díly seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. Překvapivě ticho bylo okolo nové stanice s pracovním názvem Kanál 5, kterou má letos Nova Group spustit. Když se server DigiZone.cz zeptal „bokem“ programové šéfky Novy Alex Ruzek, jestli se ve věci příprav na spuštění tohoto programu něco pohnulo, měla připravenou očekávanou odpověď: Vše se včas dozvíte. Nechtěla přitom specifikovat ani to, jak by mělo vysílání kanálu vypadat a zda se na něm budou vysílat pouze akviziční pořady nebo se na něm objeví i původní tvorba.

Nova - TK jaro 2012

V těchto prostorách se bude odehrávat podzimní show Hlas Česko Slovenska. (Foto: autor)

Lukáš Polák: Televize Nova představila jarní novinky. O „Kanálu 5“ však zarytě mlčela
Lukáš Polák: Jarní novinky Novy: Hlas Česko Slovenska, První krok i Kriminálka Anděl

Stručně

Samostatné Rádio Česko, veřejnoprávní zpravodajskou stanici Českého rozhlasu, nečeká žádný další rozvoj a postupně splyne s připravovanou celoplošnou stanicí mluveného slova. Radě Českého rozhlasu to podle serveru Lidovky.cz řekl generální ředitel ČRo Peter Duhan. Stalo se tak krátce poté, co rozhlas zrušil pozici ředitelky zpravodajských stanic a Hanu Hikelovou, která ji zastávala, propustil k 31. lednu pro nadbytečnost.

Jan Potůček: Rádio Česko čeká postupný zánik, oznámil Radě ČRo ředitel Duhan

Původní vysílací licence televize Prima z let 1992 a 1994 zanikly. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vydala v úterý osvědčení o ukončení jejich platnosti, jak ji koncem prosince požádala společnost FTV Prima. Radní se ale předtím obrátili na Český telekomunikační úřad (ČTÚ) s žádostí o stanovisko, což podnítilo generálního ředitele Primy Marka Singera ke svolání mimořádného tiskového brífinku.

Jan Potůček: Rada pro vysílání potvrdila zánik starých licencí Primy. RTA navzdory

Licenci pro regionální a lokální zemské digitální televizní vysílání na dobu 12 let získala ostravská televize Polar. Regionální licenci s pokrytím celého Moravskoslezského kraje udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnosti Polar televize Ostrava pro celodenní vysílání regionálního informačního programu. Lokální licence se týká programu Polar Nový Jičín, který bude vysílat z pozemního vysílače v Novém Jičíně.

Jan Potůček: Ostravská televize Polar získala licenci pro DVB-T vysílání na severní Moravě

Vysílač Ostrava Hošťálkovice 500

Dominantou Ostravy je také vysílač Hošťálkovice. (Foto: archiv)

Majitelem internetové videopůjčovny Topfun.tv, nejstaršího českého poskytovatele legálního videoobsahu, je slovenská investiční skupina J&T. Té patřila zpravodajská televize Z1 a na Slovensku provozuje plnoformátovou televizi Joj a její tematický kanál Joj Plus. Topfun tento týden oznámil rozšíření programové nabídky i služeb, včetně zavedení měsíčního paušálu pro sledování veškerých filmů ve své nabídce za stejnou cenu jako u konkurenčního portálu Voyo.cz od televize Nova – 189 korun měsíčně.

Jan Potůček: Za videopůjčovnou Topfun stojí majitel Jojky, konkurent Novy na Slovensku

Z Českého rozhlasu k 31. lednu odejde ředitelka zpravodajských stanic Hana Hikelová. Informaci zpravodajského webu E15.cz potvrdil serveru DigiZone.cz mluvčí rozhlasu Jakub Čížek, podle něhož Hikelová odchází po vzájemné dohodě s generálním ředitelem ČRo Petrem Duhanem. Hikelová však serveru DigiZone.cz řekla, že její pozice ředitelky zpravodajských stanic byla z organizačních důvodů zrušena, načež byla propuštěna pro nadbytečnost.

Jan Potůček: Ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová k 31. lednu končí

BRAND24

Na dvou klíčových místech z pohledu zpravodajství dojde brzy k výměně reportéru České televize. V sobotu o tom informoval server Aktuálně.cz. Z Bruselu se do Prahy vrací Eva Hrnčířová, ze Spojených států odejde Michal Kubal. Zpravodajskému webu to potvrdil šéf zpravodajství České televize Zdeněk Šámal. Podle jeho slov jde o „standardní výměnu po odsloužených rocích“.

Lukáš Polák: Česká televize bude mít nové zpravodaje v Bruselu a USA

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).