Hlavní navigace

Digitální teletext pro mobily podporující DVB-H

10. 4. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 4. 2006

Finská společnost Sofia Digital představila na konci března svoje řešení přenosu digitálního teletextu na displeje mobilních telefonů. Služba Sofia Backstage Mobile Digitext je ideální pro televizní stanice vysílající ve formátu DVB-H, které chtějí dát svým mobilním divákům k dispozici interaktivní teletext. Digitext dokáže zprostředkovat klasický teletext, ale i webové stránky a služby. Podle informací společnosti je zavedení představené novinky pro televizní programy rychlé a jednoduché. Digitext je na mobily odesílán v podobě přenosu souborů pod standardem DVB-H a využívá komunikační sítě operátora i jako zpětného kanálu.

BRAND24

Sofia Backstage Mobile Digitext je plně kompatibilní s existující rodinou služeb od stejné firmy, která zahrnuje nástroje pro údržbu, přípravu a editaci obsahu a rozhraní pro jeho distribuci. Veřejná ukázka možností Digitextu proběhla minulý týden ve francouzském Cannes na kongresu Mip TV/Milia.

Standard DVB-H, tedy televizní vysílání v digitální podobě pro mobilní telefony, podporují klíčoví hráči na trhu, mezi nimi Nokia, Motorola, LG Electronics nebo Sony Ericsson. V České republice proběhla ukázka služby zatím pouze na loňském veletrhu Invex. Firma Sofia Digital zajišťuje pro vysilatele a mobilní operátory řešení pro tvorbu a distribuci digitálního televizního obsahu a interaktivních služeb pro set-top-boxy i mobily. Podle informací sdružení DVB využívá od podzimu 2004 produkty společnosti Sofia Digital i Český Telecom, který na jejich bázi provozuje MHP.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).