Hlavní navigace

Digitální stanice Českého rozhlasu plní veřejnou službu, míní Hana Hikelová

30. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 3. 2009

Rozhlasová digitalizace je zatím výrazně vzdálená a digitální stanice Českého rozhlasu D-Dur, Leonardo a Wave oslovují posluchače především na internetu. I tak ale plní svou funkci veřejné služby a nedá se říct, že by vznikly předčasně. Myslí si to Hana Hikelová, která koordinuje zpravodajské vysílání ČRo 1 Radiožurnálu a digitálního Rádia Česko.

BRAND24

V rozhovoru pro server Digizone.cz, který připravujeme, Hikelová přivítala vznik nových stanic včetně zpravodajského Rádia Česko, i když zatím jsou dostupné jen převážně v televizních platformách DVB-T, DVB-S a na internetu (Rádio Česko vysílá i analogově na frekvencích BBC – pozn. red). I tak si ale Hikelová myslí, že jejich existence je pod patronátem média veřejné služby oprávněná.

Podle mně je dobré, že Český rozhlas rozjel digitalizaci už tak brzo, myslím si že to bylo naprosto v pořádku a konec-konců je dobře, že na poli rozhlasových stanic drží Český rozhlas krok s dobou. Takže to že máme teď 4 digitální stanice je naprosto v pořádku a věřím, že postupem času se to bude rozvíjet,“ uvedla Hikelová. Připustila, že rozhlas by se v budoucnu mohl zaměřit i na propagaci příjmu přes digitální platformy. „Otázka je jak výrazně by se mělo komunikovat navenek, že v rámci rozšiřování televizní digitalizace mají diváci i možnost poslouchat programy Českého rozhlasu. To je otázka celkové koncepce rozhlasu, která není v mé kompetenci. To už jsou strategické úvahy, které musí stanovit vedení Českého rozhlasu,“ dodala.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).