Hlavní navigace

Digitální rozhlas je šířen nově z vysílače Ochsenkopf. Pokryje i západní Čechy

11. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Bavorský vysílač Ochsenkopf nově šíří v digitální podobě například stanice Bayern 1, Bayern 2 nebo Bayern 3. Celkem je plánováno na kanálu 11D pro Bavorsko ještě pět nových lokalit.

Výrazného zlepšení příjmu digitálního rozhlasu z Německa si mohli v posledních dnech všimnout posluchači v západních Čechách. Může za to spuštění dalšího DAB vysílače v Bavorsku. Ochsenkopf, který se nachází přibližně na západ od Ašského výběžku, šíří okruhy Bavorského rozhlasu výkonem 10 kW s vertikální polarizací. Doplnil tak už i Čechům dobře známé lokality, jako jsou Hoher Bogen, Hohe Linie, Wendelstein nebo Mnichov – Olympijská věž (Olympiaturm).

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: V Německu by měl začít vysílat další zemský multiplex pro digitální rozhlas

Všechny vysílače Bavorského rozhlasu fungují v rámci jednofrekvenční sítě na kanálu 11D. Ani Ochsenkopf není výjimkou. Posluchači si díky němu mohou naladit Bayern 1 s odpovídajícími regionálními okny (Oberbayern, Mainfranken, Schwaben  nebo třeba Niederbayern – Oberpfalz), Bayern 2 Sued, Bayern 2 Plus, Bayern 3, BR-Testkanal, Die 5 Aktuell (B5 Aktuell) a BR Verkehr. Na kanálu 11D by mělo být pro Bavorský rozhlas spuštěno ještě pět nových vysílačů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).