Hlavní navigace

Digital Broadcasting má smůlu. TV Metropol bude vysílat celoplošně v multiplexu 3

17. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pražskou televizi Metropol čekají od 1. října významné změny. Podrobnosti ohledně programového schématu zatím známy nejsou, jasná už je ale forma pozemního šíření.

Provozovatel multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting, za kterou stojí moravský podnikatel Radim Pařízek a bývalý šéf Novy Vladimír Železný, přišla o možnost získat dalšího atraktivního zákazníka. Pražská televize Metropol, jíž čekají v následujících měsících významné změny v programovém schématu a přechod na celoplošné vysílání, se rozhodla zůstat u stávajícího provozovatele. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz.

K TÉMATU: TV Metropol už nebude jen pražská, ale celostátní. Chystá se i na satelit

Dnes krátce po půlnoci se objevila v multiplexu 3 po celé republice nová, prozatím nepojmenovaná programová pozice. Právě ta bude patřit TV Metropol. Společnosti Czech Digital Group (CDG), kterou stoprocentně ovládají České Radiokomunikace, se tak úspěšně daří postupně plnit i tento doposud téměř prázdný multiplex. Šířeny jsou v ní stanice Prima love a Óčko, v některých regionech také lokální kanály a za dva měsíce se tu objeví již zmiňovaná Metropol. Od dnešního dne jsou zde dočasně k dispozici také HD programy České televize.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Metropol plánuje vstoupit od října do peoplemetrového měření

Zástupci Českých Radiokomunikací vedou také dlouhodobá jednání o zařazení kanálu Fanda do multiplexu 3. Jejich trvání a případný úspěch však není možné odhadnout. Připomeňme, že ani druhý kanál Novy, kterým byla Nova Cinema, se před lety neobjevil v pozemním vysílání hned a Nova se pro něho nakonec rozhodla využít takzvanou kompenzační licenci. Rozšíření programové nabídky chystá také provozovatel multiplexu 4. Ten však zatím nechce prozradit, jaká stanice bude na programové pozici, která se v něm nedávno objevila, šířena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).