Hlavní navigace

Digi TV zařadila do nabídky Fandu. Kvalita obrazu je však prozatím katastrofa

13. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Také zákazníci satelitní televize Digi TV budou moci sledovat kanál Fanda od samého počátku. Operátor ho zařadil do nabídky bez navýšení ceny. Zbylé kanály Novy už v nabídce jsou.

Managementu televize Nova se podařil téměř zázrak. Přesvědčila společnost RCS&RDS, tedy provozovatele satelitní služby Digi TV, která působí i v České republice, aby do své nabídky zařadila chystaný kanál Fanda ještě před jejím startem. To se v minulosti nepovedlo například plnoformátové stanici TV Barrandov nebo dnes již neexistující zpravodajské televizi Z1. Se značným zpožděním se tu objevila také Prima Cool a sesterská Prima love v nabídce chybí dokonce doposud.

ČTĚTE TAKÉ: UPC zařadila Fandu do základní programové nabídky digitální kabelovky

BRAND24

Včasné zařazení Fandy, tedy den před jeho oficiálním startem, je však vykoupeno obrazovou kvalitou stanice, alespoň prozatím. Přesto, že datový tok má na satelitní službu Digi TV rozumnou velikost, přibližně 2,5 Mbps, rozlišení tohoto programu je doslova katastrofa. Jde o pouhých 352×576 pixelů. Pro porovnání má stejná stanice na pozici 23,5 stupně východně televizní kvalitu 720×576 bodů. Je možné, že operátor kvalitu ještě upraví a nastaví také správný formát obrazu 16:9.

Parametry příjmu: Intelsat 10–02 (1 stupeň západně), 12607/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování Nagravision

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).