Hlavní navigace

Digi Monitor se ustavil, jsou v něm i celoplošné televize

30. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 3. 2007

Včera proběhla v sídle Českého telekomunikčního úřadu (ČTÚ) ustavující valná hromada sdružení právnických osob Digi Monitor. Předsedou se stal Aleš Janků, dřívější viceprezident českého operátora T-Mobilu, místopředsedou pak tiskový mluvčí společnosti UPC František Malina. Digi Monitor založily firmy UPC, Telefónica O2, Czech Digital Group a Rohde&Schwarz. Členy sdružení jsou už ale i Česká televize, Nova a Prima.

Sdružení bylo založeno za účelem uskutečnění systematického a dlouhodobého výzkumného programu přechodu na digitální vysílání na území České republiky a poskytování služeb a poradenské činnosti členům sdružení a dalším partnerům, uvádí tisková zpráva ČTÚ. Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák k tomu poznamenal: Tento výzkum bude realizován v úzké spolupráci a za podpory Českého telekomunikač­ního úřadu.

BRAND24

Digi Monitor nemá jen počítat set-top-boxyčeských domácnostech. Chce se zaměřit i na proměny televizního chování populace, postoje a názory veřejnosti na digitální vysílání, problémy přechodu na digitální vysílání, souběh komunikačních technologií včetně vybavení domácnosti a další aktuální otázky. Alespoň podle tiskové zprávy ČTÚ.

V polovině února na DigiZone.cz: Nad počtem set-top-boxů bude bdít Digi Monitor

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).