Hlavní navigace

Digi Boy zvoní a varuje: "Analog na Chodsku skončí za týden"

24. 8. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
24. 8. 2007

Vládní informační kampaň k digitalizaci na Domažlicku přešla do závěrečné, vyzváněcí fáze konce analogového vysílání. V distribuovaných letácích do domácností, inzerátech či u ‚infohlídek‘ digitalizace je jedním ze symbolů komunikace právě zvonění na zvoneček, píše realizátor kampaně, společnost Liberal Agency, ve své tiskové zprávě. Její ředitel Svatoslav Novák k tomu uvádí: V závěru kampaně jsme chtěli zdůraznit, že termín 31. srpna je opravdu tady a i ti, kteří doposud váhali s přechodem na příjem digitálního televizního vysílání, už musí něco udělat proto, aby i v září mohli sledovat svou oblíbenou televizi.

Liberal Agency na Domažlicku zpracovala také výzkum veřejného mínění, podle kterého nebyla měsíc dopředu na přechod na zemské digitální vysílání připravena ještě téměř polovina obyvatel oblasti. Naopak přes 50 procent lidí do Domažlicku se rozhodlo nečekat až na poslední chvíli a set-top-box měli doma už 31. července. Nejvíce informací o digitalizaci lidé čerpali podle agentury z tisku, letáků a televize. Domažlickým se ale líbil také Digi Boy, maskot přechodu na DVB-T. Stoupající zájem vykazují informační webové stránky www.digitalne.tv, kde rovněž návštěvnost kulminuje nyní v srpnu, píše v tiskové zprávě agentura.

Nejčastější dotazy obyvatel hovoří o zklamání, že nemohou digitálně přijímat TV Primu a v některých lokalitách, například Všeruby, jsou časté stížnosti na kvalitu příjmu zemského digitálního vysílání. Celkově však výpovědi z výzkumu ale hovoří o tom, že lidé vnímají pozitivně změnu kvality obrazu a zvuku a těší se na možnost příjmu ještě většího počtu televizních stanic, uvádí agentura, ale dodává také: Okrajově se objevují i názory většinou starších obyvatel v tom smyslu, že televizi už sledovat nebudou nebo že je ‚to‘ (digitalizace) nezajímá.

Liberal Agency provozuje k přechodu telefonní informační linku 848 222 222. Agentura zatím garantovala, že telefon bude fungovat ještě týden po vypnutí analogového vysílání z vysílače Vraní vrch, tedy minimálně do 7. září. Právě ve dnech po vypnutí se dá očekávat nápor dotazů z řad lidí, kteří zaspali a nepřipravili se na změnu včas. Internetové stránky budou fungovat i nadále, uzavírá tisková zpráva.

BRAND24

Analogové vysílání programů ČT 1, ČT 2 a televize Nova skončí z vysílače Vraní vrch o půlnoci z pátku na sobotu příštího týdne, tedy z 31. srpna a 1. září.

Digi Boy zvoní [JPG, 501 kB]
Infohlídka zvoní [JPG, 480 kB]

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).