Hlavní navigace

Dětský kanál Minimax přejde na formát 16:9 a inovuje svoje logo

28. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přechod na širokoúhlý formát si stanice nadělí ke svému desetiletému působení na trhu placené televize v České republice a na Slovensku. V nabídce ho má řada operátorů.

Významnou novinku v distribuci chystá pro své diváky placená dětská televize Minimax. Od 23. března začne vysílat v obrazovém formátu 16:9, tedy širokoúhle. Předběhne tak i stanice Disney Channel, Nickelodeon, Megamax, Duck TV a Jim Jam. Minimax bude vůbec první dětskou stanicí v češtině, která v tomto poměru stran nabídne divákům své vysílání. Určitou proměnou projde i logo televize, které bude navozovat 3D dojem. Jeho oranžová a bílá barva však zůstanou zachovány.

BRAND24

K TÉMATU: UPC zařazuje do kabelovky Megamax, už sedmý dětský kanál v nabídce DVB-C

Minimax se těší velké popularitě především v Maďarsku, kde kromě televizního kanálu funguje i jeho tištěná verze. Samotná stanice je v dosahu dvou a půl milionu domácností. Na Facebooku se počet fanoušků jeho stránky blíží k padesáti tisícům. Širokoúhlý formát si nadělí stanice ke svým desátým narozeninám, konkrétně tedy k desetiletému působení na českém a slovenském trhu. Minimax je věnován kresleným a animovaným pořadům a seriálům. Je zaměřen především na děti předškolního a školního věku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).