Hlavní navigace

Deník Právo: Předsedkyně vysílací rady Kalistová míří na ministerstvo kultury

21. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stávající šéfka vysílací rady už byla v minulosti politicky aktivní. Do tohoto orgánu ji úspěšně v roce 2009 nominovala Česká strana sociálně demokratická (ČSSD).

Dosavadní předsedkyně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Kateřina Kalistová podle deníku Právo skončí ve své funkci a stane se náměstkyní pro mediální legislativu a církve budoucího lidoveckého ministra Daniela Hermana. Vyjádření samotné Kalistové se serveru DigiZone.cz nepodařilo získat – nezvedala svůj mobilní telefon. Herman už prý jméno budoucí náměstkyně a stávající předsedkyně vysílací rady odsouhlasil, tvrdí deník. Tento krok by pochopitelně znamenal, že Kateřina Kalistová by musela RRTV opustit úplně.

BRAND24

Z ARCHIVU: Kalistová potřetí zvolena předsedkyní RRTV, místopředsedy jsou Bouška a Foltán

Kalistová vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a začátkem milénia působila i na University of Waterloo v Kanadě a Puškinově institutu ruského jazyka v Rusku. V politice by rozhodně nebyla nováčkem. Jak uvádí ve svém stručném životopise, od roku 2006 do roku 2007 působila jako náměstkyně na Ministerstvu kultury a už v roce 2005 připravovala podklady pro jednání vlády na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Předsedkyní vysílací rady je Kalistová od roku 2009, kam ji nominovala ČSSD. Loni svou pozici obhájila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).