Hlavní navigace

Data přes Wi-Fi nejen z microSD

12. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Kingston
Bezdrátová paměťová čtečka od Kingstonu nabízí dodatečnou kapacitu pro telefon i tablet. Využít ji ale můžete i zcela jinak…

Zpráva sice pochází z prázdnin (koukám, že u mě nějak zapadla), ale přesto stojí za zveřejnění. Jde totiž o problém, který se řeší neustále – datové úložiště pro mobil a tablet, resp. přehrávání dat typicky z fotoaparátu. Navíc ne vždy jedna paměťová karta v mobilu stačí a co teprve v případě, kdy v zařízení žádná k dispozici není? Pak nastupuje klasický multimediální přehrávač či NAS, který ovšem může být pro někoho příliš velký a složitý, počítač zase zaneřáděný nejrůznějším obsahem nebo obtížně napojitelný atd., atd. 

Kingston MobileLite Wireless (1.559 Kč) představuje zcela separátní řešení do kterého zasunete USB médium nebo paměťovou kartu a data máte přístupná po Wi-Fi. Navíc poslouží jako akumulátorová záloha ze které můžete dobít zařízení s Apple iOS či Google Android (jinak vydrží pro až pět hodin provozu). Především ale slouží pro čtení a sdílení dat (až tři zařízení současně), resp. bezdrátové streamování multimédií. Stačí zastrčit USB flash paměť nebo disk či kartu typu SD (XC) a přes adaptér, který dostanete v ceně, zvládne i microSD. 

BRAND24

Data jsou na zařízeních k dispozici přes aplikaci Kingston MobileLite, která je k dispozici zdarma a k mání je momentálně už i pro Google Android. Následovat mají aplikace pro Windows Phone, Windows PC a Mac.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).