Hlavní navigace

Dance Rádio testuje v Brně svůj nový vysílač, dva už má v Praze

18. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Praze vysílá Dance Rádio z vysílačů UTB Olšanská (89,0 MHz) s výkonem 160 wattů a Jinonice s výkonem 100 wattů. Mimo hlavní město doposud nebylo stanici možné naladit na VKV.

Rozhlasová taneční stanice Dance Rádio patřící do portfolia společnosti Lagardère Active Česká republika začala testovat svůj nový vysílač v Brně. Vyplývá to z informací od našich čtenářů. Podle webu Jihlavského DX klubu (JIDXC) funguje vysílač na frekvenci 102,4 MHz s vertikální polarizací. Jeho výkon by měl být ve finále 100 wattů, není však vyloučeno, že aktuálně se vysílá silou menší. Vstup Dance Radia do Brna bude pro stanici významným krokem, protože doposud ho bylo možné naladit pouze na území hlavního města.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hitrádio Magic získalo v Brně druhý VKV kmitočet, uspěl i Fleischmannův Dance

V Praze vysílá Dance Rádio z vysílačů UTB Olšanská (89,0 MHz) s výkonem 160 wattů a Jinonice s výkonem 100 wattů. V obou lokalitách je zvolena vertikální polarizace. Rozhlasová stanice bude konkurencí zejména pro Free Radio, které vysílá z areálu hotelu Myslivna výkonem 1 kW na kmitočtu 107 MHz. V polovině září začalo v Brně vysílat také Signál Rádio. Rozhlasový dům Radio United Broadcasting původně zvažoval, že do této lokality expanduje s projektem nového dechovkového rádia Orchidej. Projekt nakonec nerealizoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).