Hlavní navigace

Další zájemci o televizní vysílání: Kanál Da Vinci a Golf Channel CS

3. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 8. 2007

Počet českých televizních stanic na satelitu a v kabelech se zřejmě brzy ještě rozroste. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) totiž obdržela další dvě žádosti o udělení satelitní a kabelové licence a vyzvala zájemce, aby se dostavili k ústnímu jednání. Společnost MaxiFilm & TV s.r.o. usiluje o licenci pro satelitní vzdělávací Kanál Da Vinci, zatímco firma ATV CZ s.r.o. chce provozovat kabelový sportovní program Golf Channel CS.

BRAND24

Za společností MaxiFilm & TV s.r.o. stojí duchovní otec novodobé řady seriálu Nemocnice na kraji města Borek Severa. Kanál Da Vinci by měl podle serveru Parabola.cz vysílat vzdělávací pořady, které budou věnovány přírodním vědám, historii, vědě, ochraně životního prostředí a dále zkvalitnění celoživotního vzdělávání. Stanice chce vysílat česky ze satelitu Thor 3.

Společnost ATV CZ s.r.o. patří pražskému podnikateli Milanu Bínovi, majiteli firmy zaměřené na natírání a zateplování domů a řediteli vydavatelství Atemi, pod které spadá časopis o bydlení Spektra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).