Hlavní navigace

Další slovenské rádio volně na satelitu Thor

16. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 1. 2009

Podle serveru SatcoDX.com začala ve středu přes družici Thor 5 vysílat další slovenská rozhlasová stanice. Konkrétně jde o banskobystrické Rádio One, které má studio také v Nitře. Signál slouží jako distribuční trasa pro terestrické vysílače a není kódován. Ač stanice na svém webu uvádí, že se vysílá s datovým tokem 192 kbps, podle měření šlo pouze o 137 kbps. Signál je šířen na frekvenci 12418/V s SR 28000 a FEC 5/6. Na tomto transpondéru vysílají i další slovenské stanice – Kiss a Expres.

Na Thoru je dále možné naladit také Rádio Hit FM a Hornet Radio. Další slovenské stanice je možné naladit na Astře 23.5 st. vých. v platformě Skylink. Zde vysílají všechny okruhy Slovenského rozhlasu a komerční stanice Fun Rádio, Radio Okey, Rádio Viva, Rádio Lumen, Rádio 7, Rádio Hey, Jemné Melódie a ještě jednou Rádio Okey tentokrát s programem pro východní Slovensko. Vrátíme-li se ještě k Thoru, svůj signál zde šíří také několik slovenských televizí – Musiq1, Musicbox, Televízo a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).