Hlavní navigace

Další slovenská televize se tlačí na satelit

6. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 4. 2009

Za několik měsíců by měla odstartovat další slovenská nízkorozpočtová televize vysílající přes satelit. Licenci pro dokumentárně-publicistický kanál Home TV získala společnost se stejným jménem. Nově založená firma požádala slovenskou Radu pro vysílání a retransmisi o udělení licence ještě na konci ledna, oficiálně ji získala koncem března.

BRAND24

Podle podrobností licence, které zveřejnil slovenský regulátor, bude televize HOME TV vysílat 18 hodin denně dokumentární pořady a nepolitickou publicistiku ve slovenštině a češtině. Signál bude dostupný z družice THOR 5 na pozici 0,8 st. západně. Tato pozice je oblíbeným místem i dalších slovenských televizí a menších rozhlasových stanic, které využívají levnější kapacitu ve srovnání s dostupnějšími družicemi Astra. Další podrobnosti o programu zatím nejsou známy, jisté je jen to, že licencovanou společnost vlastní jediná osoba, podnikatelka Zuzana Tešovičová.

Je zřejmé, že půjde o nízkorozpočtový kanál určený pro kabelové televize a další operátory. Kromě toho bude HOME TV jako free-to-air program dostupná i abonentům satelitní platformy DIGI TV, která vysílá na sousední družici Intelsat 10–02. Tímto způsobem se k bohaté divácké základně Digi TV dostávají i další slovenské televize – například hudební Music Box a Musiq1, katolická TV Lux, dvě regionální televize a několik regionálních rádií ze Slovenska.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).