Hlavní navigace

Další seminář pro anténáře proběhne koncem května v Plzni

13. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 2. 2009

Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v České republice připravuje společně s Českými Radiokomunikacemi a Českým telekomunikačním úřadem odborný seminář pro servisní anténářské firmy z Plzeňska. Akce proběhne koncem května v Plzni a naváže na podobný lednový seminář ČRa, který se konal v kongresovém centru pod žižkovským vysílačem v Praze.

BRAND24

Do programu semináře se promítnou i zkušenosti s vypnutím analogového televizního vysílání v územní oblasti Praha, ke kterému dojde 30. dubna 2009. Z dalších vysílačů velkého výkonu následuje ukončení analogového televizního vysílání právě z vysílače Plzeň – Krašov 30. září, o měsíc později poté z vysílače Praha – Cukrák (31. října 2009), sdělil Rostislav Starý z agentury PR Point, která zajišťuje PR služby pro letošní informační kampaň k přechodu na digitální televizní vysílání.

Kromě Krašova dojde 30. září k ukončení zemského analogového televizního vysílání také na vysílačích Krkavec, Vraní vrch, Dyleň, Zelená hora a Klínovec. Celostátní informační kampaň k přechodu na digitální televizní vysílání bude vždy výrazně sílit s blížícím se vypnutím analogového vysílání v dané lokalitě, tak, abychom prostředky určené na kampaň použili co nejefektivněji, slibuje Starý. Proto už dnes plánujeme konkrétní akce pro kampaň v Plzeňské oblasti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).