Hlavní navigace

Další satelitní platforma testuje formát HDTV

17. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 2. 2009

Německá satelitní platforma KabelKiosk, která vysílá prostřednictvím družice Eurobird 9 na pozici 9 st. vých., je dalším balíkem programů, který do své nabídky přidává testování obrazu ve vysokém rozlišení. Jde konkrétně o National Geographic HD. Jeho transmise však na satelitu neprobíhá pravidelně. Signál je běžně kódován systémem NDS Videoguard. Platforma tak dodržuje slib, který se nedávno objevil na některých zahraničních serverech – zahájení šíření programů v HDTV.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní Skylink chystá další uplink a rozšíření nabídky

Jak informuje německý web DIGITAL fernsehen, platforma brzo přejde z družice Eurobird 9 na satelit Eurobird 9A. KabelKiosk se v současné době potýká také s neautorizovaným příjmem v kódovacím systému Conax. Jde však o nabídku, která je šířena prostřednictvím jiného satelitu, a to Atlantic Bird 2 na pozici 8 st. záp. Německá platforma byla jednou z mála, která nenabízela HDTV. Konkurenční Premiere už tyto programy obsahuje, bez nich je stále satelitní balík Kabel Deutschland.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).