Hlavní navigace

Další německý kanál plánuje HbbTV a expanzi do chytrých televizí

3. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 2. 2011

Německá komerční televize sonnenklar.TV, která se specializuje na prodej zájezdů a ubytování do turisticky atraktivních destinací, oznámila, že v rámci zkvalitňování svých služeb bude dostupná také v rámci takzvaných chytrých televizorů označovaných jako Smart TV. Její provozovatel má již podepsanou smlouvu se společnostmi Philips, Samsung a Loewe.

K TÉMATU: Otestovali jsme pro vás televizní vysílání budoucnosti

sonnenklar.TV se zajímá také o využití standardu HbbTV, který je technologickou novinkou loňského roku. V současné době jde o doplněk využívaný především německými veřejnoprávními a komerčními vysílateli. Úspěšně ho již do svých programů implementovaly například Das Erste, ZDF, ProSieben, Sat.1 a některé menší stanice – Dr. Dish TV, Bibel TV. HbbTV nabízí většinou on-line archivy stanic a některé doplňkové aplikace (HD teletext a podobně). V tuzemsku se prozatím tento standard neuchytil, do budoucna však plánuje jeho využití Česká televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).