Hlavní navigace

Další firma nabídne možnost streamování programů bez vázanosti k operátorům

6. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Východočeská firma v současné době umožňuje provozovat televizní vysílání v síti IPTV operátorů „na klíč”, a to bez nutnosti jakýchkoliv předešlých zkušeností a následné správy.

Pardubická společnost Netforms, která je provozovatelem platformy 4networks.tv a nabízí operátorům řešení pro lineární i nelineární vysílání, chce do budoucna nabídnout možnost sledování streamovaných programů bez toho, aniž by musel být zájemce klientem některého z kabelových nebo IPTV providerů. Serveru DigiZone.cz to sdělil jednatel firmy Tomáš Říha. Vysílání na mobilních telefonech a tabletech bez toho, aniž by musel být divák klientem některého z operátorů, chceme nabídnout v průběhu příštího roku, uvedl Říha. Kdy přesně to bude, zatím není v tuto chvíli rozhodnuto.

K TÉMATU: RexTV nabídne sledování televize na mobilech a tabletech bez vázanosti k pay TV

Na modelu Netforms se nicméně ukazuje, že streamování programů je pro některé společnosti velmi lákavým byznysem. DigiZone.cz upozornil například už na službu RexTV, velmi podobný produkt nabízí i služba Sledování.tv. Není vyloučeno, že do budoucna bude chtít „kabelovku bez vázanosti“ nabídnout i operátor O2 Czech Republic, který byl průkopníkem ve stremování živého vysílání na mobilech a tabletech a letos přišel s novým produktem O2TV GO. V krátkodobém horizontu nabídne podobnou službu i firma UPC Česká republice, která již testuje UPC Horizon GO.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká UPC vstupuje do mobilních zařízení, testuje aplikaci Horizon Go pro Android

A čím se zabývá společnost Netforms? Na to odpovídá ve své sebecharakteristice: Naše IPTV řešení Vám umožní provozovat televizní vysílání ve Vaší síti „na klíč”. Bez jakýchkoliv předešlých zkušeností a následné správy. Provozujete metropolitní optickou, nebo bezdrátovou síť? Máte zájem rozšířit služby pro své koncové zákazníky o lineární a nelineární televizní vysílání? Otestujte si naší platformu. Firma dále dodává: S námi získáte kvalitní podporu 24×7, ale především IPTV řešení s rychlým a intuitivním ovládáním a možností zásáhnout do vývoje jeho dalších vlastností.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).