Hlavní navigace

Čtvrtý digitální program Slovenské televize vznikne v roce 2009

14. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 5. 2007

Dětský a dokumentární program Slovenské televize (STV), čtvrtý digitální okruh STV, odstartuje v září 2009. Vyplývá to z dokumentu Strategie STV v procesu přechodu na DVB-T, který minulý týden schválila Rada STV. Třetí program zaměřený na sport chce slovenská veřejnoprávní televize zprovoznit už příští rok v srpnu, k Letním olympijským hrám v Pekingu.

Cílem STV je začít nejpozději do roku 2011 poskytovat prostřednictvím veřejnoprávního multiplexu v systému DVB-T nejméně čtyři programy a jejich doplňkové služby. Tyto služby bude distribuovat také prostřednictvím platforem DVB-S a DVB-C, a vyvine a poskytne od základních programových služeb odvozené, ale specifické programové formáty pro distribuci ve formátu DVB-H, cituje ze strategie server Mediálne.sk.

BRAND24

Kromě toto chce STV nabídnout prostřednictvím IPTV domácí videotéku, zpravodajský internetový portál či portál zaměřený na podporu vzdělávání. Interaktivní služby televize použije nejen na bázi IPTV, ale i v dalších digitálních platformách

.

Předpokladem splnění této strategie je ale odstranění dlouholetého vnitřního dluhu v oblasti technologického vybavení a v programové oblasti, jakožto i dosáhnutí takového právního rámce činnosti STV, který zabezpečí její kvalitní vícezdrojové financování a posilní ho zejména zlepšením vymahatelnosti koncesionářských poplatků, jejich zvýšením a zavedením režimu jejich valorizace v závislosti na inflaci, dodává dokument STV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).