Hlavní navigace

ČTÚ přece jen udělil TV Gimi dlouhodobé povolení pro vlastní multiplex

25. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 8. 2009

Multiplex jihočeské televize Gimi z vysílače Včelná bude pokračovat přinejmenším do roku 2012. Český telekomunikační úřad minulý týden revidoval své dřívější rozhodnutí a nakonec udělil provozovateli dlouhodobé individuální oprávnění k provozování digitálního multiplexu na kanálu 29 z vysílače Včelná. Serveru Digizone.cz na tuto skutečnost upozornil čtenář Karel Profant a potvrdil ji i technický ředitel televize Óčko Lukáš Hnilička. Právě Óčko podepsalo s provozovatelem lokálního multiplexu smlouvu na pozemní šíření z tohoto vysílače.

Televize Gimi v rámci zkušebního digitálního vysílání vysílala pouze na 30% plánovaného výkonu. Nyní v návaznosti na minulý týden přidělené plnohodnotné individuální oprávnění bude postupně s posílením potřebné technologie narůstat i výkon, a je předpoklad, že k 1. říjnu bude Gimi vysílat svůj multiplex se stoprocentním výkonem, čímž se výrazně zlepší pokrytí tohoto digitálního vysílání.

Díky tříleté garanci doby trvání vysílání se i televize Óčko rozhodla účastnit na projektu. TV Gimi obdrželo od ČTÚ oprávnění k vysílání svého multiplexu a to do roku 2012. Na základě této skutečnosti uzavřela TV Óčko dohodu se společností TV Gimi. Óčko bude tedy nadále šířeno v digitáním zemském vysílání v Českých Budějovicích a okolí, napsal serveru Digizone.cz Lukáš Hnilička, technický ředitel televize.

BRAND24

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Experimentální multiplex jihočeské TV Gimi zítra skončí

Experimentální vysílání televize Gimi mělo původně skončit dnes, na základě nového oprávnění bude v provozu i následující roky. Óčko zanedlouho vstoupí i do lokálního multiplexu na Ostravsku. V Klímkovicích zahájí digitální vysílání v multiplexu místní televize ke dni 1.9., původně plánovaný termín se tak o několik dní posunul.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).