Hlavní navigace

ČTÚ připravuje Strategii správy spektra

8. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 2. 2010

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v současné době připravuje dokument, který ponese název Strategie správy spektra. Novinářům to dnes řekl na pravidelném měsíčním setkání předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. V tomto dokumentu by se ČTÚ chtěl pobavit o tom, jakým způsobem v nejbližší době pracovat s kmitočtovým spektrem. Nejde však jen o IV. a V. televizní pásmo.

BRAND24

Tento dokument bude prezentovat současnou situaci v jednotlivých pásmech poměrně detailně. Chtěli bychom diskutovat např. tzv. refarming pro budoucí nasazení mobilních technologií, konstatoval předseda Rady ČTÚ a dodal, že jde o velmi citlivou věc, které se bude probírat pomalu a s rozmyslem. Letos by také úřad rád pokračoval v digitalizaci rozhlasového vysílání. Uvidíme, jak dopadne aktuální licence, a pak je možné řešit kraje a další, konstatoval Dvořák.

Co se týká jednotlivých kroků v datech, 23. února by mělo dojít k naplánování strategie správy kmitočtového spektra, v březnu pak vyhodnocení procesu přechodu na digitální vysílání a v květnu bude zveřejněna přehledová zpráva o elektronických komunikacích pro rok 2010.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).