Hlavní navigace

ČTÚ odeslal TPP na Ministerstvo informatiky a doporučuje změnu zákonů

8. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 12. 2006

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) dnes odeslal Technický plán přechodu (TPP) Ministerstvu informatiky, aby ho předložilo ke schválení vládě. ČTÚ předkládá TPP, jehož skutečná realizace je vázána na dobrovolné vyslovení neodvolatelného závazku provozovatelů televizního vysílání vzdát se svých práv souvisejících s kmitočty využívanými pro analogové vysílání. Bez toho, že by takto učinily všechny dotčené subjekty, nelze doporučit zahájení procesu, píše úřad v předkládací zprávě dokumentu. Zároveň dodává: Z dosavadních poznatků vyplývá, že provozovatelé televizního vysílání nezamýšlejí ve své většině takový závazek učinit.

BRAND24

Překládací zpráva napovídá, že TPP bude podle ČTÚ bez užitku, dokud se nezmění česká legislativa. Proto, aby přechod analogového na digitální televizní vysílání byl řízeným procesem, vynutitelným ze strany státní správy, by bylo nezbytné přistoupit ke změně zákonů, které by stanovila povinnosti dotčeným subjektům, zajistila jejich vynutitelnost prostřednictvím sankcí. Zákon by současně měl určit odpovědnost za škodu způsobenou těmi subjekty, které by nepostupovaly v souladu s TPP, uvádí ČTÚ

Technický plán přechodu a související dokumenty naleznete na webu ČTÚ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).