Hlavní navigace

ČTÚ chystá měření pokrytí multiplexu 1 z plzeňského Krašova

19. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 8. 2008

UVNITŘ MAPA Český telekomunikační úřad (ČTÚ) se připravuje na měření dostupnosti signálu veřejnoprávního multiplexu z hlavního západočeského vysílače Krašov. Podle předsedy Rady ČTÚ Pavla Dvořáka úřad nejprve provede výpočet pokrytí zemským digitálním a zemským analogovým televizním signálem České televize v dané oblasti, poté se soustředí na problematické lokality.

MAPA: Kde se ČTÚ chystá měřit pokrytí veřejnoprávního multiplexu (GIF, 460×515, 99 kB)

BRAND24

Po implementaci a zapracování výpočtu do softwaru se podle map a odborného odhadu vyberou problémová místa, která se proměří vozem MOMS-P (ověření pokrytí obcí na hranicích se sousední územní oblastí, obcí, kde bylo špatné pokrytí digitální televize od vysílače ve vedlejší oblasti, apod.). Tam, kde bude na základě výsledků měření MOMS-P indikován problém, bude provedeno bodové měření, které bude dále prováděno na místech, kde budou hlášeny stížnosti na zhoršení signálu, přiblížil Dvořák.

Šéf telekomunikační rady v pondělí zveřejnil mapku s obcemi, kde ČTÚ již nyní plánuje měření dostupnosti signálu prostřednictvím vozů MOMS-P. Výsledky měření budou promítnuty do stanovení pokrytí signálem vysílací sítě 1, dodal Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).