Hlavní navigace

Čtenáři DigiZone.cz se v první řadě těší na vysoké rozlišení

11. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 9. 2007

Televizní vysílání ve vysoké obrazové kvalitě (HDTV) je novinkou, které by si čtenáři serveru DigiZone.cz chtěli začít užívat nejdříve. V anketě pod článkem Srovnání české a britské digitalizace a výhled do digitálních zítřků zvolilo tuto možnost přes polovinu (52 procent) ze 114 hlasujících. Dalších 19 procent respondentů by si jako první chtělo vyzkoušet raději samostatný výběr z nabídky televizních pořadů a vytvářet si tak programové schéma bez ohledu na vedení té které televize.

Tipy C

Možnost nosit si televizi v mobilu zaujala na prvním místě jen osm procent hlasujících. Jeden z pěti respondentů neměl zájem o žádnou z technologických inovací spojených s televizním vysíláním a pouhé jedno procento hlasujících zůstalo nerozhodnutých.

HDTV bude tématem také III. kulatého stolu o digitalizaci, který server DigiZone.cz pořádá 2. října od 14 hodin v pražském hotelu Adria. Vysoké rozlišení tu bude reprezentovat jak poslední z diskusních bloků, tak řada praktických ukázek. Konference se v případě zájmu můžete zůčasnit i vy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).