Hlavní navigace

Čtenář DigiZone.cz se ptá: Kdy se pokrytí Radiokomunikací rozšíří dál?

10. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 2. 2006

Jeden ze čtenářů DigiZone.cz, vystupuje pod přezdívkou saint.germain, poslal po včerejším rozšíření signálu zemské digitální televize multiplexu A na Ostravsko Radiokomunikacím dotaz: Zajímalo by mě kdy, tedy v jakém časovém horizontu, zapnete vysílač DVB-T signálu Třinec-město. Za provozovatele sítě mu odpověděl Miloš Jiřík, který pro otázky uvádí také zelenou linku 800 400 200. Zaměstanenc Radiokomunikací nejprve shrnul fakta o zahájení řádného digitálního vysílání 21. října 2005 a vyjmenoval obsah multiplexu A (před dnešními změnami).

Miloš Jiřík ve své odpovědi pokračoval: S řádným digitálním TV vysíláním Radiokomunikace začaly na vysílačích Praha-město a Cukrák, v současné době připravují zahájení vysílání v Brně a Ostravě. Pokud jde o vysílání v dalších lokalitách, záleží na zájmu broadcasterů, tedy společností, které prostřednictvím sítě DVB-T Radiokomunikací poskytují divákům programy. Radiokomunikace mají v současné době k dispozici pro šíření signálu 34 vysílacích bodů, na kterých jsou schopny vysílat obsah podle jejich přání. Seznam těchto vysílacích bodů je uveden na stránkách Českého telekomunikačního úřadu. Ze slov Miloše Jiříka, promiňme jim opozdilost v popisu aktuální situace, tedy mezi řádky vyplývá, že diváci toužící po digitálním příjmu se mají obrátit na adresy vysilatelů. Server DigiZone.cz čtenáře rád nasměruje dál, na rozšíření pokrytí se ptejte uvedených subjektů: Česká televize, Český rozhlas a TV Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).