Hlavní navigace

Česká televize vypne 30. listopadu dalších 21 analogových vysílačů

26. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 11. 2010

SEZNAM UVNITŘ Jednadvacet analogových vysílačů a dokrývačů vypne poslední listopadový den Česká televize. V naprosté většině půjde o vysílače a dokrývače programu ČT 2, který analogově vysílá už jen na zlomku území České republiky a Kavčí hory jeho vypínání nevážou na termíny stanovené v Technickém plánu přechodu na digitální vysílání, jako je tomu u programu ČT 1. Výhradně Dvojky se bude týkat vypínání tří silných vysílačů.

K TÉMATU: Česká televize šetří, analogové dokrývače vypne dříve než v roce 2011

Analogová ČT 2 se v noci z úterý 30. listopadu na středu 1. prosince nadobro odmlčí na svitavském vysílači Kamenná Horka (kanál 58), valašském vysílači Radhošť (kanál 49) a žďárském Harusově kopci (kanál 49). Ze všech tří lokalit ČT plánuje spustit digitální vysílání. Přímo 30. listopadu se tak stane na Radhošti, kde veřejnoprávní multiplex 1 se všemi čtyřmi programy ČT využije vysílací kanál 54. Ve stejný den také začne vysílat ve Vsetíně z Bečevné na kanálu 36.

ČTĚTE TAKÉ: Svitavy a Žďár nad Sázavou se dočkají dokrývačů multiplexů 1 a 2

BRAND24

Ze svitavské Kamenné Horky a žďárského Harusova kopce se digitální ČT ohlásí později, přesný termín Kavčí hory zatím nesdělily. Jisté je, že ve Svitavách i Žďáru nad Sázavou bude možné veřejnoprávní multiplex naladit na kanále 29. Vypínání analogového vysílání se 30. listopadu dotkne také 18 malých dokrývačů České televize, z toho ve 14 případech půjde o dokrývače programu ČT 2 a ve čtyřech o ČT 1. Celý výčet vypínaných dokrývačů je v následující tabulce:

Signály tučně zvýrazněných analogových převaděčů ČT 2 jsou označené od 6. října 2010 piktogramem a od 5. listopadu 2010 i textovou lištou. Signály ostatních analogových převaděčů ČT1 před vypnutím označené z technických důvodů nejsou. (Zdroj: ČT)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).