Hlavní navigace

ČT si pojistila fotbalovou Gambrinus ligu na další dva roky

28. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 7. 2008

Další dva roky bude nejvyšší tuzemskou fotbalovou soutěž, Gambrinus ligu, vysílat Česká televize. Zástupci ČT dnes prodloužili dosavadní kontrakt s Českomoravským fotbalovým svazem (ČMFS) o další dva roky a získali opci i na další dva následující ročníky. Ve smlouvě je nově zahrnuta skutečnost, že všechny zápasy nejvyšší soutěže bude možné sledovat přímo na internetu ČT, cituje agentura ČTK místopředsedu ČMFS Jaroslava Vacka.

Ještě před prodloužením smlouvy s ČT podepsal fotbalový svaz šestiletou smlouvu s generálním sponzorem ligy, Gambrinusem. U veřejnoprávní televize šlo v podstatě o formalitu. Smlouva byla předjednána již dříve, dnes jsme jí stvrdili podpisy. Za ČT ji již dříve podepsal generální ředitel Jiří Janeček a dnes také šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý, prohlásil Vacek.

BRAND24

ČT by měla i nadále z každého kola Gambrinus ligy odvysílat dva zápasy živě, specializovaný magazín a novinkou mají být internetové přenosy. I proto máme ve smlouvě dvouletou opci, aby bylo možné případně pružně reagovat na další moderní technologie, uvedl místopředseda ČMFS. Stejně jako u fotbalu by měla mít ČT pojištěné vysílání i domácí hokejové extraligy.

Obě smlouvy jsou před podpisem. Včera jsem jednal s panem Charouzem a jeho BPA, komentoval situaci s vysíláním první fotbalové a hokejové ligy na ČT už začátkem července v rozhovoru pro DigiZone.cz šéfredaktor sportovní redakce ČT Otakar Černý. Odchod některé ze soutěží na jednu ze dvou velkých komerčních televizí odmítl. Kdo by to vysílal v tom rozsahu jako my? A v té kvalitě? Takový prostor fotbalu a hokeji, jako dáváme my, tady nikdo jiný dát nemůže, prohlásil Černý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).