Hlavní navigace

ČT se vrátí 300 milionů, které zaplatila jako daňový nedoplatek

21. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 10. 2009

Finanční úřad vyměřil České televizi letos v květnu třísetmilionový daňový nedoplatek, ovšem nyní se jí peníze vrátí zpět. V těchto dnech o tom rozhodlo Finanční ředitelství Hlavního města Prahy. Televize si podle FÚ přebytečné peníze z poplatků uschovávala do zvláštního fondu a zdaňovala je až tehdy, když je zahrnula do rozpočtu.

K TÉMATU: ČT očekává, že vyhraje soud o 300-milionový daňový nedoplatek

Finanční kontrola probíhala v České televizi od února tohoto roku a provádělo ji oddělení specializované kontroly Finančního úřadu pro Prahu 2. Výsledkem této kontroly bylo konstatování, že Česká televize údajně nesprávně tvořila fond televizních poplatků a tím se mohla dopustit chybného odvádění daní. Česká televize se proti rozhodnutí okamžitě odvolala. Přes probíhající spor byla Česká televize nucena zaplatit na účet finančního úřadu právě zhruba 300 milionů korun. Generální ředitel ČT Jiří Janeček uvedl, že návrat peněz do rozpočtu ČT je pro něho velkou satisfakcí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).