Hlavní navigace

ČT ruší šéfredaktory zpravodajství v Brně a Ostravě, nezapadají do nové koncepce

21. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize chystá realizaci nové koncepce svého regionálního zpravodajství. Z tohoto důvodu na pozicích lokálních šéfredaktorů končí v Brně a Ostravě Roman Ondrůj a Šárka Bednářová.

K 1. červenci zruší Česká televize pozice šéfredaktorů redakce zpravodajství v Brně a Ostravě. Informovala o tom tisková mluvčí veřejnoprávního média Michaela Fričová. Důvodem je podle jejího vyjádření připravovaná koncepce regionálního vysílání v Televizních studiích v Brně a Ostravě. Na postech šéfredaktorů působili Roman Ondrůj (Brno) a Šárka Bednářová (Ostrava).

Z ARCHIVU: Regionální studia České televize mají ode dneška vlastní weby

K tomuto kroku přistupujeme v souvislosti s přípravou nové koncepce regionálního zpravodajství v rámci celé republiky, kterou začneme realizovat na podzim, zdůvodnil ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal a dodal: Příspěvky z regionů jsou pro zpravodajství České televize jedním z pilířů veřejné služby, který chceme i nadále posilovat a rozvíjet. Věřím, že tento krok nám v našem úsilí pomůže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).