Hlavní navigace

ČT připravuje kampaň k digitalizaci na Domažlicku

12. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
12. 10. 2006

Česká televize v listopadu zahájí vlastní informační kampaň k přechodu z analogového na digitální televizní vysílání. Zpočátku se zaměří na oblast Domažlicka, které by jako první mělo v příštím roce přijít o analogový příjem televize. Na středečním zasedání Rady ČT to řekl vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš. Redakce zpravodajství ČT podle něj zachytí celý proces na Domažlicku do jednoho časosběrného dokumentu.

BRAND24

Informační spoty z obrazovky ČT nezmizí ani po vypnutí analogového vysílače Vraní vrch. Ve vysílání se budou objevovat až do definitivního ukončení analogového vysílání v celé České republice. Kampaň ČT má podle serveru ČRo Digital probíhat ve čtyřech fázích. První, označovaná jako signální, se zaměří na celostátní informace o nutnosti přechodu na digitální vysílání a upozornění, že analogový přenos signálu časem skončí. Druhá, informační, shrne konkrétní informace o všech formách digitálního příjmu televize.

Třetí fáze bude vysvětlovací. Půjde více do hloubky a ČT během ní připraví speciální pořady a reportáže ve zpravodajství. Počítá také se semináři v jednotlivých oblastech, po kterých se bude postupně přecházet na digitální příjem televize a „road show“. První takový seminář proběhne v souvislosti s domažlickým projektem 31. října v Plzni. Poslední, pomocná fáze kampaně, divákům vysvětlí, jak řešit problémy s příjmem digitální televize a předá případné dotazy provozovateli veřejnoprávního multiplexu. Jakmile odstartuje oficiální státní kampaň na podporu digitalizace, ČT na ni podle Hanuše plynule naváže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).