Hlavní navigace

ČT nedanila zisk z televizního poplatku, má prý miliardový daňový únik

1. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 9. 2008

České televizi hrozí, že bude muset doplatit státu miliardu korun na daních za několik posledních let. Podle týdeníku Euro totiž nedanila příjmy z koncesionářských poplatků, které jí jenom loni vytvořily zisk 800 milionů korun. Tento zisk ČT nahromadila ve Fondu televizních poplatků a nepřiznala ve výroční zprávě o hospodaření, píše týdeník. Oficiálně loňské hospodaření ČT skončilo vyrovnaně, bez zisku nebo ztráty.

BRAND24

Podle informací týdeníku Euro nyní ČT reálně hrozí, že bude muset uhradit půlmiliardový nedoplatek na dani z příjmu a navíc i penále ve stejné výši. Na Kavčích horách nyní probíhá kontrola Finančního úřadu pro Prahu 4, která by měla tuto informaci potvrdit. Mluvčí ČT Ladislav Šticha časopisu probíhající kontrolu potvrdil, nechtěl se k ní ale nijak vyjadřovat.

Jde o neukončené daňové řízení a jeho výsledek není dosud znám. Česká televize si není vědoma žádného pochybení, její účetnictví podléhá každoročnímu účetnímu auditu, dodal Šticha. Podle Eura by tak odpovědsnost za stamilionový daňový únik ležela kromě generálního ředitele ČT Jiřího Janečka a jeho bývalého finančního ředitele Františka Lamberta, za něhož ČT začala výnosy z koncesionářských poplatků ukládat do Fondu televizních poplatků, také na auditorských firmách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).