Hlavní navigace

ČT natáčí českou verzi Kdo myslíš, že jsi? Pátrá po předcích Preisse, Šípa či Viewegha

11. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Licencovaný formát BBC v Česku už vysílá placený kanál Viasat History. V ČT půjde zřejmě na podzim pod názvem Tajemství rodu.

Třináct dílů bude mít česká verze populárního britského formátu Kdo myslíš, že jsi?, kterou natáčí Česká televize pod názvem Tajemství rodu. Pořad z produkce BBC pátrá po předcích známých osobností, přičemž roli „detektiva“ hrají samy celebrity. ČT momentálně natáčí díl s hercem Viktorem Preissem, s nímž štáb zavítal do archivu matrik v Zámrsku na Pardubicku, informovala pardubická příloha deníku MF Dnes. Režie se chopila dokumentaristka Olga Sommerová.

K TÉMATU: ČT koupila formát Kdo myslíš, že jsi? Dá ho pod názvem Tajemství rodu

V dalších epizodách budou po své minulosti pátrat herečka a moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková, herečky Květa Fialová a Veronika Freimanová, bavič a moderátor Všechnopárty Karel Šíp či spisovatel Michal Viewegh. Ti všichni se nechají za přítomnosti kamer udělat genealogický průzkum a budou hledat další historické souvislosti života jejich rodu, včetně toho, jak do něj zasáhly známé i méně známé dějepisné události.

BRAND24

„Mně se vlastně splnil sen, protože jsem se zprostředkovaně dostal k možnosti něco o svém rodokmenu zjistit. Zhlédl jsem jeden z dílů projektu BBC s Jeremy Ironsem a byl krásně udělaný. Cyklus považuji za smysluplný a mohl by být i divácky zajímavý,“ citovala MF Dnes herce Viktora Preisse. „Cyklus je postavený na tom, aby hrdinové byli překvapováni a dozvídali se věci, o kterých neví. Musí se mísit emoce s historickými fakty, někdy se potvrdí, jindy vyvrátí legendy, které v rodinách panují o předcích,“ dodala režisérka Olga Sommerová.

Původní britský seriál BBC putuje po stopách rodokmenů nejoblíbenějších britských celebrit a odhaluje překvapivé, mimořádné a často dojemné příběhy o jejich předcích. Formát zakoupila řada televizí po celém světě, původní britskou verzi nyní s českým dabingem vysílá placený kabelový a satelitní dokumentární kanál Viasat History. Kromě pátrání po předcích celebrit pořad nabízí i alternativní pohled na moderní historii té které země prostřednictvím minulosti jejích obyvatel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).