Hlavní navigace

ČT dotočila Nevinné lži, obdobu Soukromých pastí z Novy. První odvysílá 24. února

29. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Osm celovečerních snímků nasadí první program České televize na nedělní večery od 20 hodin. Podílelo se na nich celkem pět režisérů, poslední klapka padla v neděli 27. ledna.

Pouhý měsíc od poslední klapky natáčení osmi dílů cyklu Nevinné lži, který se podobá televizním filmům Soukromé pasti na Nově, odvysílá Česká televize první z těchto příběhů. Premiéru naplánovala na neděli 24. února od 20 hodin, v pravidelném okně, které ČT 1 věnuje původní dramatické tvorbě. “Pět režisérů natočilo celkem osm celovečerních snímků, ve kterých se diváci mohou těšit na více než padesát známých hereckých osobností,” sdělila mluvčí ČT Michaela Fričová.

K TÉMATU: Česká televize odhalila jarní novinky. ČT 1 zaútočí na SuperStar i Ordinaci

Poslední klapka padla v neděli 27. ledna v Liběchově, kde producentka celého cyklu a režisérka Tereza Vrabelová dotočila poslední z filmů nazvaný Byl lásky čas. Vrabelová stála i za Soukromými pastmi na Nově, Nevinné lži pro ČT připravuje externě prostřednictvím svojí společnosti Salon Vrabel. Na Jedničce se postupně objeví příběhy s názvy Pod hladinou, Moje malé tajemství, Iris rebeluje či Klukovina, v nichž se objeví velmi známé herecké osobnosti – např. Aňa Geislerová, Tereza Brodská, Michal Suchánek, Vojta Dyk, Jiří Langmajer, ale i Dagmar Havlová, Veronika Freimanová a Iva Janžurová.

ČTĚTE TAKÉ: ČT představila sedm cyklů a seriálů, které vznikly už za Dvořákova vedení

BRAND24

„Nevinné lži jsou z principu cyklus komorních filmů, takže není třeba žádných mimořádně velkolepých, produkčně náročných a složitých scén,“ říká producentka Vrabelová. „Produkčně nejnáročnější bylo stíhat současně přípravu několika natáčení, zatímco se teprve chystaly a schvalovaly scénáře, protože všech osm celovečerních filmů jsme museli stihnout napsat a natočit za osm měsíců. Pro tento žánr televizních filmů jsou nejatraktivnější ty scény, kdy se podaří ztvárnit silný text dokonalým hereckým výkonem,“ dodává.


Foto: Česká televize

V příběhu Iris rebeluje se Nevinné lži podívají i do pořadu Krásný ztráty

Filmy vznikaly výhradně v exteriérech v Praze a okolí, výjimečně i v zahraničí. Ve filmu Klukovina se objeví záběry ze skal v Srbsku a slovenských Tater. Rozhodnutí, že Nevinné lži půjdou do výroby, padlo v ČT teprve loni 17. ledna. Natáčení začalo 1. května a skončilo minulou neděli. Kavčí hory už připravují další sérii, v níž nabídne příběhy s názvy Zítra bude jasno, Druhý dech, Lež má rozbité auto, Kukačka, Macho nebo Chromozom Y.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).