Hlavní navigace

ČT dotočila druhou řadu Případů 1. oddělení. O tom, kdy ji nasadí, zatím nehovoří

11. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Kromě samotných případů se chceme soustředit na samotné policisty a na věci, které jim ztěžují a komplikují práci,“ uvedl vedoucí projektu Tomáš Feřtek.

Česká televize v uplynulých dnech dotočila druhou řadu úspěšného kriminálního seriálu Případy 1. oddělení, jehož první sérii sledovalo v průměru okolo půl druhého milionu diváků. Osm nových dílů aktuálně míří do střižny. Tým vyšetřovatelů se v druhé řadě opět zaměří na kauzy inspirované skutečnými kriminálními případy. K hrdinům první řady přibude nový vyšetřovatel Dušan Vrána v podání Igora Chmely. Diváci se mohou těšit na postavy, které ztvárnili Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Filip Blažek a další. O tom, kdy by se II. řada mohla na obrazovce objevit, zatím ČT mlčí.

K TÉMATU: Česká televize rozjela pokračování Případů 1. oddělení, svého seriálového trháku

Druhá řada Případů 1. oddělení se ještě důsledněji drží žánru profesní kriminálky, uvedl vedoucí projektu Tomáš Feřtek a doplnil: Kromě samotných případů se chceme soustředit na samotné policisty a na věci, které jim ztěžují a komplikují práci. Většina případů patří k těm, které byly ve své době mediálně známé. Ti, kteří si je pamatují, tak mohou předem znát pachatele, ale téměř jistě se poprvé dozvědí, jak pátrání ve skutečnosti probíhalo. Důraz na detail, silné postavy a pohled do zákulisí policejní práce by i tentokrát měly být hlavní devizou nových osmi epizod.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Případy 1. oddělení budou mít pokračování, nabídne ale méně dílů

V pokračování jsme se chtěli ještě víc přiblížit realitě policejní práce, vysvětlil scenárista Jan Malinda. Podle jeho slov z nových dílů vyplyne, že velmi schopní policisté pracují i na obvodních odděleních, a diváci se dočkají i případů, kdy se policisté Prvního oddělení v cestě za objasněním neobejdou bez informací od kolegů z mravnostního, protiextremistického či majetkového oddělení. Tým kriminalistů Prvního oddělení se v nových dílech pustí například do vyšetřování případů vraždy v advokátní kanceláři, rasově motivované vraždy na studentských kolejích, smrti mladého prostituta nebo si vyzkouší, jak těžké je usvědčit vraha, když chybí tělo oběti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).