Hlavní navigace

Otakar Černý: ČT 4 Sport zatím naladí asi 800 tisíc domácností

6. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 2. 2006

Nový sportovní kanál České televize bude od zahájení svého vysílání, tedy od pátku 10. února, dostupný asi osmi set tisícům českých domácností. V rozhovoru pro týdeník Nedělní svět to řekl šéfredaktor redakce sportu ČT Otakar Černý. U nás v Kladně už jsou vyprodané set-top-boxy, musím si ho pořídit v Praze, podotkl Otakar Černý. Vedení televize podle něj schválilo vznik sportovního programu loni v září.

BRAND24

Černý také uvedl, že pokud se televize Nova vzdá možnosti pokračovat ve vysílání přenosů fotbalové Gambrinus ligy, ČT je připravena tyto přenosy převzít na programy ČT 2 a ČT 4 Sport. Práva na fotbal má Nova a naše vztahy jsou velmi korektní. Nepůjdeme proti nim, a jestli Českomoravský fotbalový klub má zájem vysílat u nás, musí to být jejich iniciativa a zároveň Nova musí říct, že o fotbal nestojí, řekl Černý pro Nedělní svět.

Sám Otakar Černý si tipuje, že se Nova práv na fotbal vzdá. Pak začne ČT jednat, aby ho mohla vysílat. Byli bychom rádi, kdybychom fotbal měli, ale za každou cenu se o něj snažit nebudeme. Ještě před několika měsíci přitom Otakar Černý v rozhovoru pro server DigiZone.cz tvrdil, že ČT o domácí fotbalovou ligu nemá zájem, protože je zkorumpovaná a tím pádem nedůvěryhodná. V rozhovoru pro Nedělní svět ale šéfredaktor sportu ČT tvrdí, že se situace výrazně zlepšila: Jestli je fotbal pořád trochu cinknutý, ČT udělá všechno pro to, aby se očistil úplně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).