Hlavní navigace

ČT 24 točí některé příspěvky v HD, vysílání zůstane standardní

15. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 12. 2009

Některé příspěvky do zpravodajství vyrábí Česká televize i ve vysokém rozlišení, do vysílání se však dostanou jen ve standardním rozlišení. V rozhovoru se čtenáři serveru iDNES.cz to uvedl ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich, který tak odpověděl na otázku, zda program ČT 24 někdy v dohledné době přejde na HD vysílání.

Tipy C

Na HD vysílání určitě v dohledné době nepřejdeme, z hlediska zpravodajství jde o samoúčelný drahý špás. Ve vysokém rozlišení ale natáčíme, jen vysílání zůstává klasické, odpověděl Fridrich. Z hlediska strategie České televize je prioritou spuštění kombinovaného satelitního programu, který bude vysílat pořady ČT natočené v HD v čase, kdy budou běžet i na ostatních kanálech. Výběr bude zahrnovat pořady ČT 1, ČT 2 a zejména ČT 4 díky sportovním přenosům, které jsou vyráběny v HD.

S programem ČT 24 se v HD rozlišení prozatím nepočítá byť budou některé akce a přenosy, kde bude k dispozici i HD signál. Příkladem je přenos z nedávné návštěvy papeže Benedikta XVI., který Česká televize vyráběla a přenášela v HD. Ve vysokém rozlišení se můžou časem objevit i některé jiné zpravodajské akce, pokud budou dostatečně významné a ve stejném čase nebude běžet jiný pořad v HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).