Hlavní navigace

ČT 2 zítra představí podzimní novinky, DigiZone.cz je nabídne online

24. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 8. 2011

Tiskovou konferenci k podzimnímu programovému schématu pořádá zítra v Praze na Kavčích horách vedení programu ČT 2. Od 12 hodin je představí výkonný ředitel Dvojky Jan Mrzena společně se svým zástupcem Vlastimilem Ježkem v Cafe Restaurantu v hlavní budově České televize. Server DigiZone.cz připravuje z této tiskové konference živé online zpravodajství, na pátek pak souhrnný článek s podrobnostmi o podzimních programových novinkách Dvojky.

K TÉMATU: Česká televize si registrovala známky pro pořady, které nasadí od září

Jedním z hlavních programových taháků ČT 2 letošního podzimu má být původní dokumentární cyklus Heydrich – konečné řešení o letech 1941 a 1942 v Protektorátu Čechy a Morava. Cyklus Heydrich – konečné řešení poskytuje svými 43 díly zmapování tohoto období dosud nebývalý prostor. Základní osou cyklu je činnost Reinharda Heydricha v úřadu protektora. Její souvislosti pak přivádějí jednotlivé kapitoly ke klíčovým událostem, osobnostem a fenoménům doby a to nejen na území protektorátu a Třetí říše, upozorňuje ČT 2.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Podzim na ČT 1: třetí řada Vyprávěj, Donutilova talk show i Souboj seriálů

Autorem cyklu, který Dvojka nasadí na nedělní večery od 20:00 hod., je publicista Čestmír Franěk, roli průvodce dokumenty přijal herec a senátor Tomáš Töpfer. Když jsem dělal v televizi, tak to buď byly dramatické pořady, nebo jsem vystupoval v nějakých talk-show. Takže jsem byl buď úplně za sebe, nebo za postavu. Tentokrát je to něco mezi – dokumentární pořad, který mám já sám za sebe uvádět v roli moderátora, prozradil na webu ČT 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).