Hlavní navigace

ČT 2 představí v novém cyklu všechny národní parky Česka a Slovenska

9. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 9. 2011

Nový dokumentární cyklus, v němž postupně představí všechny národní parky České republiky a Slovenska, začíná dnes vysílat druhý program České televize. Pořad Návraty k divočině připravilo ostravské studio ČT a provází jím hudebník a divadelník Tomáš Kočko. Půlhodinové dokumenty dostanou na ČT 2 prostor vždy v pátek od 17:50 hod. (Dvojka dosud v tomto čase vysílala jednotlivé české dokumenty věnované ekologii a přírodě).

K TÉMATU: Podzim na ČT 2: cyklus o Heydrichovi, celovečerní animované filmy i Vínečko

BRAND24

Začneme Velkou Fatrou, vydáme se na Šumavu, do Slovenského ráje, na Poloniny, v říjnu navštívíme Česko-Saské Švýcarsko, Muráňskou planinu a Pieniny, listopadové díly jsou věnovány Krkonošskému národnímu parku, Slovenskému krasu, Nízkým Tatrám a Národnímu parku Podyjí, poslední dvě prosincová vydání nás zavedou na Malou Fatru a do Vysokých Tater, přiblížila vedoucí oddělení koordinace vysílání a komunikace ostravského studia ČT Jolanda Pilařová.

Jednotlivé díly cyklu Návraty k divočině natáčeli různí režiséři: Petra Všelichová, Jana Bergmanová, Marcel Petrov, Ján Novák, Jaroslav Večeřa, Ivo Macharáček a Petr Šamánek. Významný podíl má také obrazová složka. Tentokrát je v rukou kameramanů Petra Kožušníka, Krunoslava Keteleše, Tomáše Kresty, Davida Karase a Petra Hrubeše. Dramaturgem pořadu je Jaromír Šlosar, který během příprav spolupracoval s ochranáři i pracovníky správy jednotlivých parků a také s odborníky působícími na vysokých školách, dodala Pilařová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).