Hlavní navigace

ČT 1 dnes od 21:00 připomene tři roky existence zpravodajské ČT 24

2. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 5. 2008

Hodinovou zábavnou show Voldánová a Moravec uvádějí… dnes Česká televize na hlavním programu ČT 1 připomene třetí výročí existence svého zpravodajského kanálu ČT 24. Pořad začíná ve 21:00 hod. a paradoxně se neobjeví na ČT 24, kde v tu dobu poběží půlhodinové Zprávy a Události v kultuře.

Diváci s nadhledem spatří zákulisí ČT 24 a vysílání z letošní prezidentské volby, nakouknou do dávné i nedávné historie českého televizního zpravodajství, zjistí, kolik desítek redaktorů hrálo ve filmech, jak komické situace provázejí výrobu televizního pořadu, uvidí, jak žijí zahraniční a regionální zpravodajové nebo jak vypadá obyčejný den jedné známé moderátorky od ranního vstávání po nástup do studia, anoncuje pořad ČT.

Kanál ČT 24 zahájil vysílání 2. května 2005. Zpočátku byl dostupný po satelitu, v kabelových rozvodech a v přechodné zemské digitální síti A v Praze. Od prosince 2005 se pozemní vysílání ČT 24 rozšířilo do Brna a v únoru 2006 do Ostravy. Ve stejnou dobu České Radiokomunikace zprovoznily druhý brněnský vysílač multiplexu A v Brně.

BRAND24

V listopadu 2006 se tato digitální síť s ČT 24 rozšířila na Domažlicko a v červenci 2007 do severních Čech. Momentálně ČT 24 pokrývá pozemním signálem 48 procent území České republiky a ze zákona ji musí všichni kabeloví a IPTV operátoři zařadit do základních omezených programových nabídek. Od loňského října dosahuje ČT 24 pravidelně jednoprocentního a vyššího podíl na sledovanosti.

Na přelomu května a června dostane ČT 24 konkurenci v podobě nové komerční zpravodajské televize Z 1. Ta bude dostupná po satelitu, kabelu, IPTV a z pozemních digitálních vysílačů v Praze, Brně a zřejmě i v Ostravě a Plzni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).