Hlavní navigace

CS Film neměl povolení vysílat od rána

9. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 5. 2008

Leckterého člověka, který si pročítal poslední zápis z jednání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), mohla zmást informace, že filmový kanál CS Film bude moci rozšířit své vysílání od půl sedmé ráno do dvanácté polední. Je to tím, že její provozovatel, Československá filmová společnost, s. r. o., dosud neměla oprávnění vysílat v tuto dobu. Serveru DigiZone.cz to řekl předseda RRTV Václav Žák. CS Film přitom v této podobě vysílá již od 4. prosince loňského roku jako reakce na dětský program JimJam.

BRAND24

Blok CS Filmu zaměřený na dětské diváky ve věku od tří do dvanácti let je možné přijímat např. na satelitu prostřednictvím karet diGITALlink. Nabízí např. pohádky Pojďte, pane, budeme si hrát, Povídání o pejskovi a kočičce, O kocourovi Mikešovi nebo Mach a Šebestová.

RRTV zároveň povolila společnosti Gital, distributorovi karet diGITALlink, navýšení základního kapitálu na 2 100 000 Kč. Jediným společníkem je tak GmGm, a. s., v jejímž čele stojí jako předseda představenstva padesátiletý Leoš Pohl, který mimo jiné figuruje také ve společnosti Czech Digital Group a je zakladatelem již zmiňovaného CS Filmu a dnes již neexistující parlamentní televize 24cz. Pohlovi patřila také severomoravská společnost Kabel Plus, kterou později prodal firmě UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).