Hlavní navigace

ČRo Plus chystá pro návštěvníky sobotního dne otevřených dveří zvukový laser

17. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kvůli omezené kapacitě si zájemci o prohlídku studia Českého rozhlasu Plus musí telefonicky zamluvit časové vstupenky. Vstup je zdarma.

Zvukový laser, který způsobuje slyšitelnost zvuku v přesně vymezeném prostoru, obohatí sobotní den otevřených dveří v pražském studiu Českého rozhlasu Plus. Nová stanice mluveného slova, která vznikla letos v březnu, přivítá zájemce z řad posluchačů v rámci oslav 90. výročí zahájení pravidelného rozhlasového vysílání na území Československa. Zvukový laser funguje na principu ultrazvukového signálu, který se po vstupu člověka do určeného prostoru mění v audio sdělení.

K TÉMATU: Český rozhlas spouští Rádio Plus, časem by chtěl jeho vysílání rozšířit na celý den

BRAND24

Přímo v budově Českého rozhlasu na pražských Vinohradech bude tato technologie použita poprvé. “Bude to zajímavý zážitek hlavně pro děti, ale zaujme všechny věkové kategorie,” míní šéfredaktor ČRo Plus Daniel Raus. Studio bude pro veřejnost otevřeno od sobotní deváté hodiny ranní do páté odpolední. Návštěvníci se budou moci sejít a diskutovat s moderátory, komentátory a autory pořadů Robertem Tamchynou, Mikulášem Kroupou, Radkem Kubičkem, Alexandrem Tolčinským, Martinou Maškovou či Renatou Kalenskou.

Vstup na prohlídku bude z Římské ulice 13 na Praze 2 přes hlavní vrátnici Českého rozhlasu. Časové vstupenky, které rozhlas pro návštěvu studia ČRo Plus vyžaduje, je možné zdarma objevnávat na telefonním čísle 221 551 313.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).