Hlavní navigace

ČRo Junior, ČRo Jazz a ČRo Plus začnou vysílat od března v technologii DAB

31. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zástupci Českého rozhlasu neuvedli, kde budou stanice vysílat, ale dá se předpokládat, že půjde o multiplex společnosti Teleko, s níž médium dlouhodobě spolupracuje.

Posluchači s přijímačem pro digitální rozhlasové vysílání (technologie DAB nebo DAB+) si budou moci od 1. března naladit nové digitální okruhy Českého rozhlasu pod názvem ČRo Junior, ČRo Jazz a ČRo Plus. Na dnešním semináři o digitálním rozhlasovém vysílání, který se konal v Poslanecké sněmovně, to uvedli zástupci veřejnoprávního média. Lze předpokládat, že nové okruhy se objeví v multiplexu příbramské společnosti Teleko, která signál šíří už v několika lokalitách České republiky, například v Praze, Brně, na Ostravsku nebo Příbramsku.

BRAND24

K TÉMATU: Český rozhlas Plus se zaměří na posluchače starší 30 let. Chce jich mít okolo 60 tisíc

Český rozhlas Plus bude novou veřejnoprávní stanicí mluveného slova pro náročného posluchače, která bude kombinovat obsah programů ČRo 6, ČRo Leonardo a Rádio Česko. Všechny tři ukončí vysílání k 28. únoru letošního roku. Cílem ČRo Plus je oslovit přibližně půl procenta českých posluchačů. Konkrétní cifra by měla být asi 60 tisíc lidí. Český rozhlas Junior, dětský okruh veřejnoprávního média, vysílá především pravidelné pohádky, básničky, říkadla i veselé písničky. ČRo Jazz byl doposud čistě pouze internetovým streamem zaměřeným na vše, co se tohoto hudebního stylu týká. Přináší také tipy na zajímavé akce a koncerty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).