Hlavní navigace

České Radiokomunikace krátkodobě omezí analog i digital na Klínovci

25. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2009

České Radiokomunikace naplánovaly údržbu na několika vysílačích, čehož důsledkem je omezení provozu analogového i digitálního vysílání na Klínovci a krátkodobé omezení analogu z vysílače Kleť u Českých Budějovic a Pardubice – Krásné. Týká se to zejména vysílače Jáchymov – Klínovec, kde se odedneška vysílá digitálně z provizorního anténního systému. Souvisí to s přípravami na start multiplexu 2, který je naplánovaný na 30. června. Až do této doby tak můžou mít diváci, kteří nyní přijímají veřejnoprávní multiplex 1 dočasně zhoršený příjem. Omezení se týká i analogových programů ČT 1 a Prima na Klínovci, lhůta je podobně jako u digitálního vysílání až do 30. června.

S omezením analogového signálu Novy zas musejí počítat diváci přijímající signál z vysílače Kleť u Českých Budějovic. Toto omezení potrvá jen tři dny, do čtvrtka 28. května. Zatím poslední výluka se týká vysílače Pardubice – Krásné. Zítra (tj. v úterý 26. května) v čase od 8.00 do 15.00 bude úplná výluka analogového vysílání programů ČT 1, ČT 2, Nova a Prima po dobu sedmi hodin bez náhrady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).