Hlavní navigace

Country Rádio se přihlásilo k přechodu na digitál, licenci má nyní do roku 2025

3. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tematická rozhlasová stanice zároveň vyřešila duplicitu kmitočtů v Hradci Králové a Pardubicích. Českému regulátorovi některé přidělené frekvence jednoduše vrátila.

K přechodu na pozemní digitální rozhlasové vysílání se na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přihlásila tematická stanice Country Rádio, konkrétně její mutace Východ (regionální odpojování pro východní část republiky). Vysílací rada ji udělila takzvanou transformační licenci. Tato skutečnost znamená, že Country Rádio Východ může na svých analogových kmitočtech (VKV) nadále vysílat, ale zároveň nejpozději 10. října 2025 přejde na technologii DAB, DAB+, případně jinou, která se bude v rámci rozhlasového vysílání aktuálně využívat.

BRAND24

Z ARCHIVU: Country Radio zahájilo nekódované vysílání ze satelitu

Country Rádio zároveň vyřešilo ve východních Čechách vysílání na duplicitních kmitočtech. K této situaci došlo po ukončení projektu rockového „Rádia Hey!“. Na jeho kmitočtech se ve většině lokalit objevilo právě Country Rádio, které ovšem nepřišlo ani o své původní frekvence. V Hradci Králové tak tato stanice vysílala hned na dvou kmitočtech. Rozhlasová skupina Radio United ukončí šíření na frekvenci 104.1 MHz a v Pardubicích na stejném kmitočtu vůbec vysílat nezačne, Bude proto využívat kmitočty 95.7 (Hradec) a 96.9 (Pardubice). Právě ty dříve patřily „Rádiu Hey!“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).