Hlavní navigace

Co nabídne Viasat v červnu? Např. Historii italského jídla či ve 4K natáčenou Afriku

31. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Z programové nabídky kanálů Explore, History a Nature vybíráme to nejzajímavější. Vedle výše uvedeného můžete zhlédnout třeba i stěhování stotunového teleskopu.

Viasat je celosvětově fungující značkou zastřešující 27 dokumentárních, filmových, sportovních a zábavních televizních stanic. Podívejme se, co v červnu nabídne pro nás.

BRAND24

  • Zlatokopové – Viasat Explore, 22:30 hod., od čtvrtka 9. června do čtvrtka 11. srpna
    Horníci ze Skalistých hor v Coloradu hledají drahocenný kov skrytý hluboko v zemi, ale až příliš často se pokazí vše, co se pokazit může. I ti nejzkušenější se tak denně potýkají s novými a novými problémy. Dwayne se přidává k novému týmu, který pátrá po vzácném akvamarínu, zatímco Amanda a její nový parťák hledají křišťál.

ČTĚTE TAKÉ: Viasat History nabídne dramatizované příběhy zasazené do věrných reálií

Společnost MTG World se přejmenovala na Viasat World

  • Stěhování ve velkém – Viasat Explore, 14:45 hod., od soboty 11. června do soboty 2. července
    Pohnout horou je pro tyto stěhováky třešinkou na dortu. Běžně přepravují unikátní, mnohdy značně nadměrné předměty a v sázce je skutečně mnoho. V seriálu uvidíte přepravu vyřazené válečné lodě z Virginie na Kajmanské ostrovy nebo převoz letounu Spitfire přes Atlantik k novému majiteli. Dvě parní lokomotivy se postěhují z Turecka do Británie a třešničkou je pak doprava choulostivého stotunového teleskopu, který se musí umístit na vrchol hory v Chile.

Autor: Lion TV & All3media International
  • Řím: Říše bez Hranic – Viasat History, 21:00 hod., od pondělí 13. června do pondělí 4. července
    V dobách své největší slávy zahrnovala římská říše údajně až jednu pětinu tehdejší světové populace. Spolu se starověkým Řeckem hrál její odkaz zásadní roli ve vývoji moderního světa a jeho institucí. Čtyřdílný pořad sleduje historičku Mary Beardovou, která cestuje ze Španělska do Iránu, z Egypta do Skotska a z Tunisu do Řecka, aby zmapovala vzestup i pád Říma. Odhalí i několik mýtů a odpoví na nečekanou otázku: „padl vůbec Řím?“

Autor: GA&A Production S.R.L.
  • Historie italského jídla: Delizia! – Viasat History, 20:00 hod., od čtvrtka 9. června do čtvrtka 14. července
    Fascinující příběh italské kuchyně s historikem Johnem Dickiem. Ten se vydá napříč Itálií, aby odhalil příběhy o strastech, přáních i zradě, které provázely vznik oblíbených makaronů, a také odpoví na otázky typu „Jak vlastně vznikly těstoviny?“ „Proč byla pizza považována za životu nebezpečnou?“ nebo „Proč chtěl Benito Mussolini, aby Italové jedli rýži?“
  • Noc na Zemi: Afrika – Viasat Nature, 20:00 hod., pondělí 20. června a pondělí 27. června
    V dvoudílném dokumentu se vydáme na cestu, při které budeme svědky putování afrických slonů divočinou. Pořad, který je natočený v rozlišení Ultra HD (4K), nabízí dosud nevídané záběry. Uvidíte, jak se rodí a vyrůstají sloní mláďata, a setkáte se i s neúprosnými šelmami, které na stádo číhají doslova na každém kroku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).