Hlavní navigace

CME uvažuje na Slovensku o ukončení vysílání kanálu Fooor

29. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Zvažujeme několik alternativ. Momentálně je pro nás prioritou posílení Doma a Dajto,“ zní oficiální verze mediální skupiny Markíza z úst její tiskové mluvčí Tatiany Tóthové.

Nejen v České republice, ale také na Slovensku se chystá mediální koncern CME výrazně osekat náklady. Zatímco na našem trhu se v souvislosti s koncem vysílání hovoří o lokální verzi MTV, u východních sousedů by za pomyslnou oběť měl padnout kanál Fooor. Ve své elektronické verzi o tom informuje deník Nový Čas. Zprávu kromě něho přinesly také některé seriózní weby, například server O médiách.com tamní mediální expertky Miroslavy Kernové, nebo Mediálne.sk. Tato stránka se však svůj text rozhodla umístit do placené sekce.

ROZHOVOR: Alex Ruzek: Na Nově už plánujeme pořady pro rok 2018. Program nelze dělat ze dne na den

V nejbližší době se rozhodne o tom, zda televize skutečně zanikne. Jednání už probíhají, uvedl nejmenovaný zdroj pro Nový Čas. Oficiální stanovisko ústy tiskové mluvčí mediální skupiny Markíza Tatiany Tóthové zní následovně: Zvažujeme několik alternativ. Momentálně je pro nás prioritou posílení Doma a Dajto. Na kanál Dajto už se přesunuly akviziční seriály Teorie velkého třesku a Dva a půl chlapa. Markíza už taktéž stihla vyměnit svou generální ředitelku Zuzana Ťapákovouopustil ji i šéf Centra reklamy Matej Ribanský.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Hudební kanály v Česku se neuživí, minimálně jeden na konci roku zanikne

Mediální skupina Nova zatím oficiálně nepotvrdila, že česko-slovenská verze MTV končí, nicméně už tento možný krok naznačila. Jsme komerční televize, a jak jsem řekla, všechny projekty musí vykazovat nějakou návratnost a splňovat nějaké kritérium, které jsme si interně nastavili. Což teď v případě MTV vyhodnocujeme, uvedla v nedávném rozhovoru pro DigiZone.cz programová ředitelka Novy Alex Ruzek a dodala: Neříkám tedy, že MTV Czech končí nebo nekončí, je to zatím otevřené. Intenzivně jednáme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).